top of page

ilahi

Kendisinden şifa seansları aldığım ve çok değer verdiğim biri facebook'ta bunu paylaşmış.

Ben de buradan aynen paylaşmak istedim.

Kelimelerden yayılan bilgelik ve enerji için.

"Bir konuşma sonucu "Ilahi şeylerle uğraşmak ne demektir" sorusu ortaya çıktı, sizlerle paylaşmak istedim.

Önce Ilahi şeylerle ugraşmak ne demek değildir bunu yazmak isterim.

Ilahi yani Tanrısal şeylerle uğraşmak dünyeviyi gözardı etmek, dünyeviden kendini soyutlamak, ilgilenmemek, dunyeviden kendini üstün görmek, küçümsemek veya dünyada olan olaylara kör ve sağır olmak değildir.

Dünyevi olaylarda Tanrıdan gelen olaylar olduğuna göre dunyeviyi görmemek aya bakıp ayın öteki tarafını görmediğimiz için ayı yuvarlak olarak algılamak gibidir.

Ilahi şeylerle uğraşmak çevremizde, dünyada olanları duyup görüp onları kendi içimizde nefsimizden ayırabilmek ve kabul edebilmektir, razı olabilmektir, rızayı ancak kalp ve ruhumuzla başarabiliriz.

Ilahi şeylerle uğraşmak herşeyin bir Tanrı eseri olduğunu görebilmektir, hepimiz beyaz bir tuval olarak dunyaya geliyorsak, o tuvalde oluşan her rengi her tonu sadece insan olarak bizim yapmadığımızı, Tanrının varlığıyla olduğunu özümüzde algılayabilmek demektir.

Ilahi şeylerle ugraşmak sırf pozitiflik değildir, dünyayi insanlığı, insan nefsini çalışmak anlamaktır, negatifin varlığından haberdar olmaktır ve onun esiri olmama arzusudur.

Ilahi şeylerle uğraşmak sırf Tanrıyı, evreni, melekleri konuşmak değildir, içimizdeki Tanrıyla ruhumuzla söyleşi yapabilmek ve hayatta hangi tecrübeleri yaşıyorsak, hangi konuları tartışıyorsak ne işlerle uğraşıyorsak içteki güzelliği oraya yansıtabilmektir.

Ilahi şeylerle uğraşmak insan olarak düştüğümüzde, içimizdeki gücün kuvvetine inanabilmektir.

Ilahi şeylerle uğraşmak kendimizi tanımak, bilmek ve içimizdeki karanlığı ışığa çevirme çabasıdır ve o yüksek enerjiyi günlük hayata uygulayabilmek ve hayatı sevgiyle karşılamayı öğrenmektir."

Bizim için hayatı sevgiyle karşılamak nedir Hayatı tamamen sevgiyle karşılayabilen biri olsaydık nasıl bir hayatımız olurdu? Bugünkü meditasyon bunun üzerinde olsun mu? Bence olsun.


Son yazılar 
Recent Posts
Arşiv /Archive
Etikete göre ara
Search By Tags
No tags yet.
Takip için / Follow me
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page